Burger zoekt boer!

Voedsel in de Buurt is een initiatief van Local2Local en Amped Concepts en stelt bewoners, organisaties, bedrijven en gemeenten in staat om een eigen voedselketen te realiseren. Eerlijk, heerlijk en vers voedsel, rechtstreeks van de boer, zo op het bord. Voedsel in de Buurt inventariseert de voedselwensen van individuen en groepen en richt de voedselketen in en zet de uitgiftepunten op. Hiermee maken wij het voor jou mogelijk om lokaal geproduceerd voedsel collectief in te kopen en betaalbaar aan te bieden.  

 

Local2Local is een boerencollectief uit  de Kromme Rijnstreek, Utrechtse Heuvelrug, Betuwe en het Eiland van Schalkwijk dat de handen ineen heeft geslagen om eerlijk en gezond lokaal voedsel in de regio bereikbaar te maken. Zij zijn trots op hun heerlijke, gezonde en eerlijke producten en zij willen een belangrijke speler worden in de Utrechtse regionale voedselmarkt.

Local2Local onderscheidt zich van andere initiatieven door een afgestemd, betaalbaar assortiment van verse en lokaal geproduceerde producten die volledig aansluiten bij de levensstijl van burgers. Producten die het hele jaar beschikbaar zijn, gedragen door sociaal ondernemersschap.

De kracht van de coöperatie ontstaat uit haar waarden, overtuiging, relatie met de omgeving en persoonlijkheid. De huidige voedselcultuur is eindig en Local2Local herdefinieert de keten vanuit een oorspronkelijk perspectief. Local2Local herstelt de traditionele verbinding tussen burger, boer en de landelijke omgeving.

Local2Local is een initiatief van Stichting Terecht AndersAmped en Van Garderen Zachtfruit en wordt gevormd door meer dan 40 producenten uit de Kromme Rijnstreek, Utrechtse Heuvelrug, Betuwe en het Eiland van Schalkwijk. De partijen vullen elkaar aan en brengen elk een eigen specialisme. Deze samenwerking is klaar voor de toekomst.

Wij zijn Amped, een groep enthousiaste ondernemers die geloven in een eerlijker en rechtvaardiger wereld. Dit bereiken wij door het herstellen van de verbinding tussen boeren en burgers. Door samenwerking en het verkorten van de ketens ontstaan nieuwe rechtvaardige economische systemen die leiden tot verhoogde biodiversiteit, werkgelegenheid, gezondheid, begrip en geluk. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren door de activiteiten die wij initieren, ondersteunen en ontwikkelen:

Laat ons weten wat je wilt eten in ...


Alkmaar Amsterdam Betuwe Boxtel Houten Uithof Uithof (English) Utrecht Zeist PGGM

© 2021 voedselindebuurt.nl | Een initiatief van Amped Concepts en Local2Local | Naar boven